Principesa Moștenitoare, la Carol Parc Hotel


La începutul săptămânii acesteia, pe 5 iulie, Principesa Moștenitoare a fost invitată la Carol Parc Hotel pentru a participa la prezentarea “Cărții regale de bucate“, însoțită de degustarea unora dintre rețetele din carte, realizare de maestrul bucătar al hotelului.

A fost o seară de caritate, în care fondurile strânse vor fi alocate proiectelor Fundației Principesa Margareta a României. Au luat parte personalități din mediul de afaceri și din presă. Evenimentul a încheiat seria lansărilor “Cărții regale de bucate”, organizate de Editura Curtea Veche, din noiembrie 2010 încoace.

Principesa Moștenitoare a publicat “Cartea regală de bucate” la sfârșitul anului trecut, iar volumul s-a bucurat de un succes remarcabil, ajungând în șapte luni la un număr de două tiraje tipărite și aproape 62,000 de exemplare vândute.

Fotografiile publicate în “Cartea Regală de Bucate” precum şi cele de la eveniment, au fost realizate de artistul fotograf al Casei Regale, Daniel Angelescu.
Discursul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta
Carol Parc Hotel, 5 iulie 2011
Încheierea turneului de promovarea a “Cărţii regală de bucate”

Sunt fericită să mă aflu astăzi aici, la Carol Parc Hotel. Vă recomand o carte de bucate, regală la modul propriu. Știm cu toții cât de important a fost și rămâne, în ritualul și acțiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea.

De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat tradiție, frumos, calitate și experiență în comportamentul public.

Întâlnirile de familie, în Europa și în lume, au ocupat o bună parte din viața noastră și i-au dat un anume sens, o anume valoare, mai ales în anii petrecuți în afara României. Cartea mea dorește să-i onoreze pe acești oameni și să reflecteze ceva din bogăția întâlnirilor cu ei.

Bunicile mele, Regina Elena a României și Principesa Margareta a Danemarcei, au avut de-a lungul vieții lor parte de multe experiențe culinare, în tot ceea ce avea mai bun cultura ospitalității daneze, grecești, engleze, franceze, italiene și ruse. Crescând în Anglia, Danemarca și Italia, atât de aproape de bunicile mele, am început cu ele, apoi am continuat cu părinții mei, Regele și Regina, surorile, și verii cei mai apropiați, Principele Charles, Regina Sofia și Ducele de Aosta.

Cartea este un fel diferit de a cunoaște Familiile Regale ale lumii. Sunt mândră de acest lucru. Și sunt sigură că societatea românească va avea de câștigat din acest travaliu.

După mutarea, în anul 2001, la Palatul Elisabeta și la Castelul de la Săvârșin, viața noastră a alternat momentele private, de familie, cu cele formale, publice sau oficiale. Din toate am învățat câte ceva și toate au adus un plus de plăcere, de confort, de apropiere, atât familiei noastre cât și musafirilor.

Sper ca volumul să placă, să intereseze, să informeze pe oameni, să fie o referință pentru ei.

Evenimentul de astăzi are un scop dublu: marchează încheierea turneului de promovare a “Cărţii regale de bucate” şi îşi propune strângerea de fonduri pentru unul dintre proiectele Fundaţiei Principesa Margareta a României. Ne dorim să sprijinim cei 45 de copii defavorizaţi, ajutaţi în cadrul Centrului Comunitar Generaţii. Aceştia beneficiază de o masă caldă, suport educaţional, consiliere psihologică şi alte servicii pentru ei şi familiile din care provin.

Această seară este una dintre ocaziile oferite celor ce doresc să se alăture eforturilor noastre şi să deschidă drumul unei vieţi normale şi fără temeri pentru aceşti copii. Contribuţia dumneavoastră va determina o schimbare pozitivă şi durabilă în vieţiile lor.

Vă mulţumesc pentru prezenţa din acesată seară şi sper că puteţi fi alături în sprijinirea cauzei noastre.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s