Soprana Nelly Miricioiu sarbatorita la Palatul Elisabeta

Sambata, 31 martie 2012, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu ai Romaniei, Sala Regilor a Palatului Elisabeta a gazduit un concert extraordinar al sopranei Nelly Miricioiu si mezzosopranei Marianne Cornetti, acompaniate de Camerata Regala.

Concertul de gala a aniversat implinirea varstei de 60 de ani de catre doamna Nelly Miricioiu. In programul de sala au fost incluse piese apartinand compozitorilor Sergei Rachmaninoff, Giuseppe Verdi, Andrew Lloyd Weber, Vincenzo Bellini, Camille Saint-Saens dar si piese apartinand unor compozitori autohtoni.

Imediat dupa incheierea concertului, doamnei Nelly Miricioiu, i-a fost conferita de catre Principesa Mostenitoare a Romaniei, in numele Majestatii Sale Regelui, Decoratia Regala „Nihil Sine Deo”, pentru ca a dus renumele Romaniei pe toate meleagurile, prin maiestria cu care interpreteaza un vast repertoriu, cuprinzand atat marile capodopere ale operei tuturor timpurilor, cat si opere rare, pe care prin talentul sau le aduce la cunostinta publicului, pentru demnitatea si profesionalismul dovedite pe parcursul întregii sale cariere si pentru sustinerea publica a evenimentelor Familiei Regale.

In sala s-au aflat posesorii Crucii Casei Regale a Romaniei, care au aniversat, ca in fiecare an, ziua acestei decoratii. Printre invitati s-au mai numarat si o serie de personalitati ale vietii culturale, academice si economice din Romania, Europa si Statele Unite ale Americii, dar si membrii ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti.

Seara s-a incheiat cu o receptie gazduita de Galeria de Arta a Palatului Elisabeta si cu un dineu, in Sufrageria Mare, oferite de Altetele Lor Regale in onoarea sopranei Nelly Miricioiu pentru aniversarea zilei de nastere.

Fotografii de Daniel Angelescu

Sursa: http://www.princeradu.ro/news/4587/17/Soprana-Nelly-Miricioiu-sarbatorita-la-Palatul-Elisabeta/

Leave a comment