Albumul “Colecția Regală de Artă Contemporană”


Recent, la Palatul Elisabeta și la Universitatea Națională de Artă, a fost lansat albumul “Colecția Regală de Artă Contemporană“, semnat de Adrian Buga. Seara Palatului Elisabeta dedicată Colecției Regale a avut loc pe 15 mai 2012, în Sala Regilor și în Galeria de Artă.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta au luat parte personalități de prim rang ale artei plastice românești contemporane precum Ștefan Câlția și Silvia Radu, rectorul și reprezentanți ai Universității Naționale de Artă, jurnaliști, oameni de cultură.

Consilier de artă al Casei Majestății Sale Regelui, Adrian Buga este un tânăr cunoscător al artei românești moderne și contemporane. El a ajutat în ultimii ani, cu multă dăruire și competență, la reluarea tradiției de acordare a decorațiilor Casei Regale și a contribuit la reîntregirea colecției Majestății Sale cu cărți interbelice și obiecte care au aparținut Familiei Regale.

Colecția Regală de Artă Contemporană este acea parte din patrimoniul Familiei Regale care cuprinde picturi și sculpturi oferite de artiștii români contemporani. Inițiată de academicianul Sorin Dumitrescu și de Fundația Anastasia în anul 2001, colecția s-a extins de-a lungul ultimului deceniu, prin donații ale artiștilor români contemporani. Albumul realizat de Adrian Buga cuprinde imagini și detalii ale majorității lucrărilor aflate astăzi în spațiile publice și private de la Palatul Elisabeta și Castelul Săvârșin.

În viitor, dorința Majestății Sale este ca lucrările cele mai importante, selectate cu grijă, să fie expuse pentru totdeauna într-un muzeu, la București, Arad sau Săvârșin, care să poarte numele de “Muzeul Regal de Artă Contemporană”.

Fotografii de Daniel Angelescu


Sursa : http://www.princeradublog.ro/jurnal/albumul-colectia-regala-de-arta-contemporana/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s