Regele Mihai, Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica București


Joi, 24 mai 2012, la Universitatea Politehnica din București a avut loc ceremonia acordării titlului de Doctor Honoris Causa Majestății Sale Regelui Mihai I al României.

Regele a fost reprezentat la eveniment de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare. A fost prezent ministrul Educației, precum și un număr de membri ai Academiei Române. A onorat cu prezența fostul președinte al României, profesorul universitar Emil Constantinescu.

Este a treia ceremonie de acordare a înaltului titlu academic Majestății Sale în luna mai a anului acestuia, după cele de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

Universitatea Politehnica din București, posesoare a unui impresionant campus, este cea mai veche școală superioară din România, numărând aproape două secole. Dintre aceastea, aproape un secol și jumătatea au fost legate de Casa Regală a României. Fiecare dintre cei patru Suverani români au lăsat în urmă o ctitorie legată de universitate, aducând o contribuție la consolidarea și desăvârșirea ei.

Ceremonia s-a bucurat de o aleasă și numeroasă prezență, iar atmosfera pe care universitarii politehnici au creat-o, prin ospitalitatea și căldura, prin admirația și respectul lor față de Rege, a fost dătătoare de speranță și încredere.

Fotografii de Daniel AngelescuSursa: http://www.princeradublog.ro/jurnal/regele-mihai-doctor-honoris-causa-al-universitatii-politehnica-bucuresti/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s