Digital Film: O inventie pentru anul 2012

Cum ar fi sa poti inregistra imagini digitale cu orice aparat foto pe film care mai functioneaza? Ei bine, conceptul exista: se numeste “Digital film” si reprezinta un adaptor pentru aparate foto cu film de 35mm care inregistreaza imaginile in format digital. Practic, in felul acesta orice aparat cu film de 35mm va fi automat transpus in”era-digitala”, prin simpla utilizare a “rolei de film digitale”. Din pacate, desi este un concept ce dateaza din anul 2000, in realitate nu a fost niciodata pus in practica.

Conceptul exista si cercetari preliminare au fost efectuate. Din motive neclare proiectul a fost abandonat in anul 2001, conform Wikipedia, doar ca sa renasca mai tarziu, in anul 2011 sub forma unei “farse” cu ocazia zilei de 1 Aprilie.

Totusi, din punctul meu de vedere e un concept interesant pe care mi-ar place sa il vad realizat in anul ce urmeaza. Din pacate, este clar ca producatorii de aparate foto digitale nu au nici un interes sa dezvolte un astfel de “gadget”… pentru ca pana la urma, asta este: un gadget. Nu se adreseaza profesionistilor ci mai degraba nostalgicilor fotografiei pe film. Ar fi un gadget care cred ca s-ar vinde bine si interesant de testat. Chiar sunt curios cum ar fotografia “digital” Zenit-ul E care sta in debara de foarte multi ani…

Ce ziceti? Ati cumpara asa ceva? Credeti ca va avea succes?

Articol preluat de pe : http://www.clubulfoto.com/digital-film-o-inventie-2012/?ref=nf

Advertisement

One thought on “Digital Film: O inventie pentru anul 2012

  1. I want to thank you for posting this article while not the standard bias that’s therefore prevalent in nowadays’s writings. This content is straightforward information.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s