Album de familie

Articol preluat de pe : http://www.muzeuldefotografie.ro

Se dau următoarele: o familie bucureşteană tipic interbelică, o curte şi un aparat de fotografiat poziţionat în aproximativ acelaşi unghi, orice altceva fiind permis. Un astfel de experiment, probabil involuntar, au realizat membrii familiei din această serie de fotografii.

Informaţiile nu sunt foarte exacte dar se pare că este vorba de familia unui inginer pe nume Negrescu, fotografiile fiind făcute în jurul anului 1920. Ocaziile sunt diferite, s-au fotografiat în toiul verii dar şi iarna. Curtea prezintă diferite stadii de degradare iar oamenii sunt îmbrăcaţi diferit, uneori imitând diverse potenţiale personaje.

Pentru noi este interesantă ocazia de a intra, atât cât ne este permis, într-un mediu specific Bucureştiului de după primul război mondial. Analizăm o familie din zona clasei de mijloc. Observăm stilul pictural de a poza, specific fotografiei de studio a secolului 19 dar şi vestimentaţia momentului. Merită menţionat, ceea ce pare o influenţă a războiului, faptul că hainele militare par destul de populare printre copii.

Locul este dificil de identificat. Nu există elemente particulare ce să ne trimită într-o anumită zonă, ar purtea fi oriunde în centrul capitalei. Tehnic vorbind, cadrele sunt realizate pe plăci de sticlă în format 6,5x9cm de producţie franceză, Union Photographique Industrielle. Având acces la aceste plăci, prin amabilitatea lui Veniamin Micu, le-am refotografiat cu ajutorul unei camere digitale.



















Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s