Dineul lunii iulie, la Palatul Elisabeta


Unul dintre evenimentele lunare ale Palatului Elisabeta, instituit de Regele Mihai și de Regina Ana încă de la sosirea Majestăților Lor la palat, în luna mai 2001, a fost dineul oficial. Gândit ca o ocazie sub semnul ospitalității, al aprecierii, încrederii și al discreției, dineul de acest fel reunește în general un număr de 18-24 de personalități din domenii diferite ale vieții românești. Uneori sunt onorate un anume eveniment, o aniversare sau o personalitate. Alteori este scoasă în evidență o instituție sau o organizație.

Luna iulie a încheiat seria dineelor oficiale la Palatul Elisabeta din prima jumătate a anului. După șederea de la Săvârșin, peste vară, primul dineu al palatului va avea loc la sfârșitul lunii septembrie.

Dineul lunii iulie a inclus personalități marcante ale Academiei Române, Bisericii Ortodoxe, Băncii Naționale, Corpului Diplomatic și Universității din București. Toate aceste instituții sunt direct legate istoric și identitar de Casa Regală, care le-a fondat sau sprijinit și încurajat de-a lungul unui secol și jumătate.
Fotografii de Daniel AngelescuAdvertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s