Otto al Austriei


© Getty Images

Lunea trecută, 4 iulie 2011, a murit Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Otto al Austriei, la vârsta de 98 de ani. Arhiducele Otto a fost decanul de vârstă al Famililor Regale europene, după disparția Reginei Mame a Marii Britanii și a Ducesei Alice de Gloucester.

Arhiducele Otto al Austriei a fost pentru mai bine de opt decenii șeful Familiei Imperiale a Austriei. Primul născut al Împăratului Carl și al Împărătesei Zita ai Austriei, Arhiducele Otto a fost Principele Moștenitor Imperial și urmașul împăraților austrieci.

Alteța Sa Imperială și Regală a avut o importantă activitate politică, mai ales în Parlamentul European și în cadrul Organizației Paneuropene, pe care a fondat-o și condus-o. Longeviv și neobișnuit de dinamic, Arhiducele a activat public până la vârsta de 96 de ani.

În anul 2005, pe 27 octombrie, Arhiducele Otto a vizitat România și a fost oaspetele Palatului Elisabeta, unde Principesa Moștenitoare și cu mine am oferit un dineu în onoarea sa. Cu acea ocazie, la vârsta de 93 de ani, Arhiducele Otto a susținut două conferințe la București și a dat dovadă de o extraordinară vivacitate și rezistență, în agenda sa publică foarte încărcată.

The Daily Telegraph

The Economist(Fotografii de Andrea Andras)

Regele Mihai a participat la funeraliile Arhiducelui Otto al Austriei

Sambata, 16 iulie 2011, Majestatea Sa Regele Mihai I a luat parte la funeraliile Altetei Sale Imperiale si Regale Arhiducele Otto al Austriei. Majestatea Sa Regele a fost insotit de ASR Principele Nicolae. Arhiducele Otto a fost fiul Imparatului Carl si al Imparatesei Zita ai Austriei si, dupa moartea tatalui sau, seful Familiei Imperiale a Austriei.

Ceremonia funerară a avut loc la Catedrala Sfantul Stefan din Viena. Slujba a fost oficiata de Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schonborn. Dupa slujba, Majestatea Sa Regele si ASR Principele Nicolae au participat la procesiunea funerara din centrul Vienei si la inhumarea ASIR Arhiducelui Otto al Austriei in Cripta Imperiala a Dinastiei de Habsburg.

La eveniment au participa reprezentanti ai Familiilor Regale din Germania, Suedia, Belgia, Luxemburg, Liechtenstein, Bulgaria, Austria, Iordania, Spania, sefi de Stat si de guvern precum si reprezentanti ai diferitelor culte religioase.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s