Concursul “Basmele Reginei Maria”, ediția a VI-a


Concursul “Basmele Reginei Maria” a ajuns la cea de-a șasea ediție și a avut, pentru prima oară, în anul 2011, un caracter internațional. Este creația plină de bunăvoință, de viziune și de curaj a câtorva profesori și elevi, care au continuat, de-a lungul anilor, să creadă cu tărie în inspirația pe care o pot da copiilor și elevilor scrierile Reginei Maria.

Elevii, mulți dintre ei câștigători ai olimpiadei de limba română, compun texte inspirate din scrierile pentru copii ale Reginei Maria. Începând de anul viitor, se va organiza o secțiune de jurnal a concursului, inspirată de scrierile Reginei Elisabeta a României.

Concursul se află sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare și Principelui Radu. Premiile celei de-a șasea ediții s-au înmânat câștigătorilor (elevi de școală generală și liceu din Craiova, Pitești, Suceava, Târgoviște și alte orașe din țară) în Sala Regilor a Palatului Elisabeta marți, 5 iulie 2011, la ora 14. Mulți dintre elevi cunosc palatul din anii trecuți și așteaptă cu nerăbdare luna iulie a anului viitor, pentru a reveni.

Toți au fost tratați cu plăcintă cu brânză și stafide, făcută în acea dimineață de maestrul bucătar al Casei Regale, Eugenia Ilie.
Fotografii de Daniel Angelescu


DISCURSUL ALTEŢEI SALE REGALE
PRINCIPESEI MOŞTENITOARE MARGARETA

Bine aţi venit la Palatul Elisabeta!

Este o bucurie pentru Principele Radu şi pentru mine să vă invităm astăzi, la Palatul Elisabeta, pentru a încheia a șasea ediție a Concursului “Basmele Reginei Maria”.

În fiecare an sunt impresionată de inspiraţia pe care tinerii o găsesc în basmele Reginei Maria, pentru ca, apoi, ei să scrie poveşti originale sensibile, cu imaginaţie şi mister.

Am acordat Înaltul Patronaj acestui proiect, care se dezvoltă de la un an la altul, cu scopul de a încuraja pasiunea pentru lectură și scris. Basmele Reginei Maria dau naştere unor noi idei, cultivă imaginaţia şi încurajează creativitatea.

Felicit câştigătorii pentru talentul lor şi organizatorii – Palatul Copiilor, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” şi Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova – pentru răbdarea şi devotamentul de care au dat dovadă în organizarea celor şase ediţii ale concursului.
Articol preluat de pe : http://www.princeradublog.ro/jurnal/concursul-basmele-reginei-maria-edi%C8%9Bia-a-vi-a/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s