Nikon D4 si Nikon D400?


Zvonurile spun ca Nikon D4, viitorul varf de gama al producatorului japonez se va lansa in luna August, in acelasi timp cu noul D400. Cel mai probabil, Nikon D400 va avea un senzor de 24 mega pixeli ASP-C produs de Sony, acelasi ca in cazul lui Alpha A77, noul DSLR cu oglinda semi-transparenta de la Sony, ce urmeaza a fi lansat in prima jumatate a lunii August.

Asa cum este de asteptat, Nikon D400 va putea inregistra filme in format HD, si probabil va fi dotat cu un ecran LCD rabatabil, cum este cel de pe Nikon D5100. Daca functia video de pe D400 va fi mai dezvoltata decat in cazul modelului D7000 (ceea ce este foarte probabil), ar fi pacat sa lipseasca de pe lista de dotari un ecran rabatabil, atat de util pentru filmare…

La randul sau Nikon D4 va avea, cel mai probabil, un senzor de 26 mega pixeli, full-frame si un buffer de capacitate mai mare pentru fotografierea in rafala (12 fps??). Desi unele zvonuri spun ca D4 va avea un senzor de 32 de mega pixeli, cand ati vazut voi la Nikon “salturi” atat de mari de la un model la altul?

Bineinteles, inca nu au fost facute anunturi oficiale despre cele doua aparate, dar putem specula pe marginea pretului de vanzare. Daca actualul Nikon D300 are un pret de aprox. 1300 de euro body, Nikon D400 va avea, probabil, un pret sensibil mai mare (1700?), urmand ca D300 sa fie inlaturat de pe piata sau sa aiba soarta lui Nikon D90, care in primele luni dupa lansarea lui D7000 a avut o evolutie descendenta a pretului, asa cum este si normal.

Citeste mai mult: Nikon D4 si Nikon D400? – Clubul Foto | Aparate si camere foto Nikon, Canon, Sony http://www.clubulfoto.com/nikon-d4-si-nikon-d400-pret/#ixzz1R1z4Qqx1
Articol preluat de pe :http://www.clubulfoto.com/nikon-d4-si-nikon-d400-pret/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s