Căsătoria Princiară de la Monaco


Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor face o vizită în Principatul Monaco, de vineri 1 până duminică 3 iulie 2011, unde vor lua parte la ceremoniile de Stat cu ocazia căsătoriei Principelui Albert II cu dra Charlene Wittstock.

Vineri seara vor lua parte la un dineu găzduit de ministrul de Externe al Guvernului monegasc (consilier al Guvernului pentru Relații Externe). Sâmbătă vor participa la un dejun oficial, găzduit de prim-ministru al Guvernului monegasc (ministru de Stat).

Tot sâmbătă vor asista la ceremonia căsătoriei Principelui Albert II cu dra Charlene Wittstock, în Curtea Mare a Palatului Princiar. Slujba va fi condusă de Eminența Sa Bernard Barsi, arhiepiscopul de Monaco.

În încheierea zilei de sâmbătă, vor fi invitați la dineul oficial și la balul de la Opera Garnier, oferite de Principele Suveran Albert II.

Duminică, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor răspunde invitației Principelui Suveran Albert II și Principesei Charlene la un mic-dejun în familie, la Palatul Princiar.

Ca de fiecare dată, Alteţele Lor Regale au pregătit un cadou cu specific național, încercând să simbolizeze tradiția, excelența, talentul și originalitatea artei și meșteșugului românești. Cuplului princiar monegasc îi vor fi oferite o ramă dublă de fotografii și o cutie din piele fină, realizate pentru această ocazie de artistul Dan Coma, în culorile steagului monegasc.

Alteţele Lor Regale s-au întâlnit cu Principele Albert al II-lea de multe ori în ultimii cincisprezece ani, la ocazii regale sau oficiale, în Europa. Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana au fost apropiați de Principele Rainier III și de Principesa Grace de Monaco, cu care au împărtășit prietenie și afecțiune.

Charlene și Principele Albert au fost alături de Familia Regală, de doi ani încoace, la sărbători precum cele de la Stockholm (iunie 2010) sau Londra (aprilie 2011). Alteţele Lor Regale sunt bucuroase că pot reprezenta Familia Regală a României și țara, într-o ocazie atât de fericită pentru Principele Albert II, pentru viitoarea sa soție și pentru națiunea monegască.

La întoarcerea în țară, pe 6 iulie 2011, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor oferi un dineu cu ocazia căsătoriei princiare de la Monaco.

SURSA: http://www.princeradublog.ro/jurnal/casatoria-princiara-de-la-monaco/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s