Nunta regală de la Londra


Prince William & Kate Middleton Official Engagement Photos (Photo Credit:Mario Testino/Clarence House Press Office via Getty Images)

La invitaţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II a Marii Britanii, Majestatea Sa Regele Mihai I, însoțit de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare și de mine, va efectua o vizită în Marea Britanie, de miercuri 27 aprilie până sâmbătă 30 aprilie 2011.

Este a patra vizită publică externă a Familiei Regale a României în anul 2011, în care membrii Casei Regale susțin interesele țării, prin întâlniri, participări la reuniuni sau evenimente cu caracter oficial sau public. Vizita va fi integral susținută financiar de Majestatea Sa Regele. De doi ani încoace, vizitele regale nu se mai bucură de nici un sprijin financiar guvernamental.

Regele Mihai, însoțit de Principesa Moștenitoare, va reprezenta Familia Regală a României la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria Alteţei Sale Regale Principele William de Wales cu domnişoara Catherine Middleton. Regele Mihai a fost prezent la nunta Principesei Elisabeta a Marii Britanii cu Principele Philip în 1947 și la nunta Principelui Charles cu Principesa Diana în 1981.

Evenimentele legate de nunta Principelui William vor avea loc la Londra şi se vor bucura de participarea Familiilor Regale din Europa şi din lume, dar şi a numeroase personalităţi politice britanice, europene şi de pe alte continente.

În seara de miercuri 27 aprilie 2011, ora 19.00, va avea loc un dineu oficial în onoarea Regelui Mihai I, organizat de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei, cu participarea reprezentanţilor ”The Guild of Freemen of the City of London”. Principesa Moștenitoare și cu mine vom însoți pe Majestatea Sa la acest eveniment. Dineul va avea loc în prezența reprezentanților Familiei Regale a Marii Britanii, Altețele Lor Regale Principele și Principesa Michael of Kent. Va fi prezent, de asemenea, secretarul privat al Principelui de Wales, dl Clive Alderton, ca și ambasadorul României la Londra și dna Ion Jinga. Regele va mai fi însoțit de Șeful Onorific al Casei Sale și de dna Andrew Popper.

Joi 28 aprilie, la ora 13.00, Regele, Principesa Moștenitoare și cu mine vom lua parte la un prânz la Palatul Kensington din Londra, oferit de Alteţele Lor Regale Ducele şi Ducesa de Gloucester. Vor participa membri ai Familiilor Regale din Europa și din lume.

La ora 15.30, ca parte a ceremoniilor cu ocazia primirii la 10 mai 2011, la București, a importantei distincții “The Freedom of the City of London”, Majestatea Sa Regele Mihai va semna în Cartea Libertăţilor („Freedom Book”) a Londrei, document în care se află înregistrate toate persoanele distinse cu această onoare. La evenimentul de la Guildhall, alături de Şambelanul Londrei vor fi prezenţi membri ai organizației (Court of Assistants), în costume tradiţionale oficiale şi se vor prezenta materiale de la vizitele Suveranilor români la Londra. La acest eveniment voi avea onoarea de a însoți pe Regele Mihai.

În seara de joi 28 aprilie, ora 19, Principesa Moștenitoare și cu mine, împreună cu Principele Nicolae, vom participa la recepţia oferită cu ocazia nunții Principelui William cu Catherine Middleton de Camera de comerţ româno-britanică la Reședința României din Belgrave Square, Londra.

Începând cu ora 20, Regele, Principesa Moştenitoare şi cu mine vom lua parte la dineul organizat de Lady Elizabeth Shakerley la Mandarin Oriental Hyde Park, în onoarea Familiilor Regale participante la nunta Principelui William.

Vineri 29 aprilie 2011, la ora 11, Regele Mihai şi Principesa Moştenitoare vor participa la Westminster Abbey la ceremonia nunţii Principelui William cu Catherine Middleton. La finalul ceremoniei de căsătorie, Regele şi Principesa Moştenitoare vor lua parte la masa oferită de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckhingham.

Majoritatea evenimentele mai sus mentionate au caracter public. Accesul presei este uneori limitat. Pentru mai multe detalii contactati Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

© Daily Telegraph

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s