Ziua decoratiei “Crucea Casei Regale a Romaniei”

Marti, 29 martie 2011, a avut loc la Palatul Elisabeta, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei, prima sarbatoare a Decoratiei “Crucea Casei Regale a Romaniei”.

Creata in anul 2008 “Crucea Casei Regale a Romaniei” este destinata unor personalitati care au sprijinit activitatea Familiei Regale in mod continuu sau care au facut o fapta importanta fata de Casa Regala a Romaniei.

Exista actualmente 49 de persoane si organizatii sau institutii distinse cu Crucea Casei Regale a Romaniei. Posesorii Crucii sunt romani si straini, locuind in toate colturile tarii, in Europa si chiar in Statele Unite. Numarul maxim de posesori ai Crucii este de 150 de persoane in viata.

Prin statut, Crucea are o zi din an in care este sarbatorita, 26 martie, ziua in care Carol I a devenit Rege al Romaniei, prin votul reprezentantilor natiunii.

Prima parte a sarbatorii a fost reprezentata de concertul Cameratei Regale, aflate sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principelui Radu, ce va avea loc in Sala Regilor . Cei peste 70 de invitati au ascultat Anotimpurile lui Antonio Vivaldi in interpretarea solistei internationale Cristina Anghelescu.

La eveniment au participat reprezentanti ai corpului diplomatic, ai Academiei Romane, ai armatei si ai societatii civile romanesti.

Foto de Daniel AngelescuAdvertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s